2020-2021 MOKSLO METAI

Tiek studentai tiek dėstytojos nekantriai laukė 2020 metų rudens tikėdamiesi, kad galėsime sugrįžti prie įprastinių susitikimų auditorijose, tačiau saugodami save ir aplinkinius kursus organizavome nuotoliniu būdu. Spalį paskelbus registraciją ir elektroninį lygio nustatymo testą, prie jau esamų grupių prisijungė nauji studentai ir anglų kalbos kursai sėkmingai vyko toliau. Norėdamos sudaryti kuo palankesnes sąlygas, 2020–2021 mokslo metais anglų kalbos fakulteto dėstytojos kursus organizavo itin mažose grupėse – dirbome su 6–8 studentais.

Labai džiaugiamės, kad didžioji dalis mūsų studentų kasmet pasiryžta sugrįžti tęsti mokslus, todėl dėstome įvairiems lygiams, nuo pradedančiųjų (A0) iki pažengusiųjų (B1), nors daugiausiai studentų  vis dar sulaukiame žemesniuose lygiuose. 

Kaip ir anksteniais metais, paskaitų metu studentai aktyviai mokėsi bendrauti įvairiose situacijose, nuo kasdienių pokalbių su kaimynais, iki  įvairių situacijų viešbutyje, restorane ir oro uoste. Paskaitų metu planavome būsimas atostogas ir dalijomės įspūdžiais iš ankstesnių kelionių, o stipresnių grupių studentai mielai apžvelgdavo savo kasdienybę laisvo pokalbio su grupe ir dėstytoja metu. Žinoma, studentai vystė ne tik kalbėjimo ir klausymo, bet ir skaitymo bei rašymo įgūdžius, atlikdami gramatinius pratimus paskaitų metu bei el. paštu ir Google Classroom platformoje gautus namų darbus.

Nors pastarieji mokslo metai buvo kitokie, nei anksčiau, labai džiaugiamės, kad turime jau eilę metų į kursus grįžtančių studentų ir vis sulaukiame naujų veidų. Didžiuojamės visų savo studentų pažanga ir džiaugiamės, kad galime šiek tiek prie jos prisidėti.